Hypnotherapie
Hypnotherapie is een therapie die al jaren gebruikt wordt in de medische wereld.
Dave Elman en Milton Erickson hebben ieder naar eigen inzicht  de hypnotherapie vorm gegeven. Hierdoor zijn twee stromingen ontstaan die naast elkaar in Nederland worden gehanteerd. Milton Erickson ontwikkelde een krachtige hypnosestijl die zich kenmerkt met langere,  taal-specifieke  inducties. NLP en ook de integratieve therapie kent hier zijn oorsprong. Zijn tijdgenoot Dave Elman, ontwikkelde voor de hypnotherapie een stijl die zich kenmerkt door korte, snelle directe inductie waardoor de client in een korte tijd in een diepe hypnose is.
SOMconsult hanteert in de hypnotherapie de stijl van Dave Elman, de directe hypnose die vanuit Hynosecentrum Haarlemmermeer in Nederland is vormgegeven.

Wat is Hypnose?
Hypnose wordt al jaren gebuikt in de medische wereld.  Hypnose is een staat van ontspanning.  U zit zeer ontspannen in een stoel terwijl u alles waarneemt en “bij bent”. Uw lichaam is zo ontspannen waardoor u uw focus kunt richten op dat gene wat u wilt veranderen. U kunt zich alles herinneren. Neemt alles waar omdat u er zelf bij bent.
Door de grote staat van ontspanning die u in hypnose kunt bereiken kunt u samen met de therapeut belemmeringen oplossen en voelt u zich na de sessie ontspannen uitgerust.

Hypnose is succes vol in te zetten bij:
-    Het stoppen met roken
-    Een gedragsverandering tav overmatig drank/drugsgebruik
-    Het ondersteunen bij afvallen/gewichtsverlies
-    Het verminderen van angsten  
-    Het oplossen van examen vrees, straatvrees, bang zijn voor spinnen
-    Verlichting van psychosomatische klachten zoals slaapproblemen en lichamelijke klachten bij hyperventilatie.
-    Verlichting van klachten bij Fybromyalgie of oververmoeidheidsklachten
-    Bij verwerking van trauma en/of leven met gemis (verlies & rouwverwerking)
 
Directe hypnose is een krachtige interventie. Met 1-3 sessies is het mogelijk om de klachten te minimaliseren of op te heffen. Deze techniek kan ingezet worden bij integratieve therapie, coaching of levensloop wanneer hier aanleiding voor is. Directe hypnose kan ook als eenmalige interventie worden aangeboden.
Informatie over de kosten

Neem contact op met de therapeut