Wat is SOM?

SOMconsult:  Kleur je eigen toekomst!

SOMconsult staat voor Scholing Op Maat.  Scholing is bij SOM consult neergezet in een breed perspectief.

Scholing als ontwikkeling als mens

Het hebben van zelfkennis, zelfinzicht en weten wat je motiveert  zijn belangrijke motoren om te leren, te werken en een evenwichtig mens te zijn. Een leerling die zich gehoord en begrepen voelt, zal goed presteren. Een medewerker die zich gezien en gehoord voelt door zijn collega’s en leidinggevende is een waardevolle medewerker in het bedrijf. Een onderwijsgevende die de werkrelatie met de leerling weet optimaliseren kan de leerling begeleiden in diens ontwikkeling.

Scholing als trainingen

Trainingen voor bedrijven, scholen en verenigingen gericht op het verwerven van kennis op het gebied van autisme, ADD/ADHD, spraaktaalproblematieken en specifiek voor leerkrachten en docenten de DISC training Leer & onderwijsstijl.

Over mij:

Met veel plezier heb ik als leerkracht voor de klas gestaan. De volgende kernbegrippen waren toen al voor mij van toepassing: systematisch maar niet star, met gedegen kennis, werken met een lach, creatief en oplossingsgericht. Vervolgens maakte ik in 2003 de overstap naar het Steunpunt autisme NZH waar ik ruim 17 jaar werkzaam ben.
In 2008 ben ik, naast het werk voor het Steunpunt Autisme, gestart met SOMconsult Praktijk voor coaching en levensloopbegeleiding.

In 2013 maakte ik de stap van coach naar therapeut en volgde ik de vierjarige opleiding tot Integratief therapeut (ECP) aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Deze opleiding heb ik in 2017 succesvol afgerond en werk ik als integratief therapeut in mijn eigen praktijk.

Gehecht zijn, het gehechtheidsproces is een van mijn interesse gebieden binnen de psychotherapie. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd  gehechtheidonderzoeker volgens de Loekemeijermethode. Ik neem gehechtheidsonderzoeken af en geef begeleiding hoe de gehechtheid bij kinderen en volwassen zich verder kan ontwikkelen.

Professionaliteit:
Regelmatig volg ik studiedagen om mijn kennis en vaardigheden up-to-date te houden.  Ook neem ik actief deel aan verschillende intervisiegroepen om zo mijn attitude en menskwaliteiten blijvend te ontwikkelen.

Aangesloten bij de beroepsvereniging IBVA (MASEN autismespecialisten)
Aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA (Integratief therapeut ECP)
Aangesloten bij de beroepsvereniging VIT (Integratief therapeut ECP)
Aangesloten bij de Loekemeijer methode professionalsgroep.
Ik neem deel aan de intervisiegroepen van bovenstaande organisaties.