Lezing over autisme op de Zwarte Cross: "Stop de stereotiepen. Wees nieuwsgierig."
Op vrijdag 25 juli 2014 gaf Gijs Horvers (ervaringsdeskundige autisme) een lezing over autisme in een volle theatertipi op de theaterweide van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.
De Zwarte Cross is een festival met motorcross, muziek, stunts en theater met meer dan 150.000 bezoekers. Het ene moment gaan 40.000 man los bij het hoofdpodium om daarna met 50 anderen zich te laten verbazen in de theatertipi.

 

 

Levensverhaal Gijs Horvers 'Achter de voordeur' (NCRV)

In het NCRV-programma 'Achter de voordeur' nemen buren een kijkje in elkaars huis en elkaars leven. Gaandeweg ontstaat er begrip en groeit het contact.
Op zaterdag 10 augustus 2013 om 19.40 uur zond 'Achter de Voordeur' op Nederland 2 een aflevering uit waarin Gijs Horvers zijn levensverhaal vertelt. Na een lange zoektocht komt Gijs erachter dat hij autisme heeft. Alles valt op z'n plek, het roer gaat om en hij richt zich voortaan op het positieve.
De hele uitzending van 'Achter de voordeur' is te bekijken op: http://achterdevoordeur.ncrv.nl
Meer informatie over Gijs is te vinden op: http://gijshorvers.nl 

 

Wat u als werkgever wilt weten over autisme!
En korte videoboodschap door Gijs Horvers (autisme ambassadeur) over autisme en werk voor werkgever op de werkgeversbijeenkomst "Ervaringen delen over autisme op de werkvloer" van de Normaalste Zaak op 30 januari 2014.
Meer informatie over Gijs op: http://gijshorvers.nl / http://auticomm.nl 
Meer informatie over de Normaalste Zaak: http://denormaalstezaak.nl

 

Autisme: Wat zijn executieve functies?

 

Autisme: Wat is theory of mind?

 

Autisme: Wat is centrale coherentie?

 

HMiG Interview Ina van Berckelaer-Onnes

 

Preview Vragenvuur Ina van Berckelaer-Onnes

 

Meedoen met autisme
Hier vertellen mensen vanuit hun eigen ervaring wat mensen met autisme nodig hebben om goed in hun vel te zitten en mee te kunnen doen in onze maatschappij. Dit filmpje illustreert de 15 beleidsaanbevelingen van de werkgroep Vanuit autisme bekeken. Als beleidsmakers en ook de maatschappij deze aanbevelingen ter harte nemen en rekening houden met wat bekend is over autisme, is het realistisch en haalbaar dat de meeste mensen met autisme meedoen in onze maatschappij. Voor het beleidsdocument en meer info, zie http://www.VAB-online.nl

 

Minicollege autisme (door RINO groep)

 

Birsen - movie trailer
Birsen Başar is een jonge Turkse vrouw uit Breda. Na jarenlange gesprekken met verschillende hulpverleners, krijgt ze op haar 21ste de diagnose autisme. Voor haar een opluchting, eindelijk een naam voor waarom zij anders is. Sindsdien probeert Birsen autisme, en dan met name autisme in een andere cultuur, onder de aandacht te brengen. Ze vertelt niet alleen aan iedereen in haar directe omgeving dat ze autisme heeft maar geeft presentaties, treedt op in praatprogramma’s en heeft het boek geschreven ‘Ik wil niet meer onzichtbaar zijn’, dat in mei 2010 in Turkije uitgekomen is en in september 2010 in Nederland.

 

Ivo, een jongen met Asperger

 

Autisme en AutiTalent
AutiTalent detacheert mensen met een autistische stoornis bij verschillende bedrijven.

 

Genante lijven: Autisme
Engelstalige aflevering van Embarrasing bodies, voorzien van Nederlandse ondertiteling.